Dešra tešloje – tai patiekalas, susidedantis iš karštos dešros, įvyniotos į sluoksniuotą tešlą, mieles ar kitų rūšių tešlą.
Tiksli šio patiekalo kilmė nežinoma, tačiau galima daryti prielaidą, kad jis atsirado eksperimentuojant su kepiniais ir mėsos gaminiais. Tešlos dešrelės įvairiose šalyse ir kultūrose populiarios jau daugelį metų.
Juos galima ruošti įvairiais būdais ir naudojant skirtingas tešlos rūšis. Dešrelės tešloje buvo ypač populiarios sovietiniais laikais. Jie buvo patogus ir sotus užkandis pasiimti su savimi.
Ingredientai dešrelėms tešloje:
dešrelės – 4 vnt.;
kiaušinis – vnt.;
majonezas – 2 šaukštai;
druska – ½ šaukštelio;
sūris – 150 g;
žalieji svogūnai – krūva;
petražolės – krūva;
krapai – krūva;
pita.
Dešrų kepimas tešloje:
Ant dešrelių iš skirtingų pusių padarome nedidelius skersinius pjūvius. Dešreles apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
Atskirame inde sumaišykite kiaušinius su majonezu ir druska. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į majonezo ir kiaušinių mišinį.
Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus, petražoles ir krapus. Supilkite žalumynus į sūrio ir kiaušinių mišinį ir išmaišykite.
Pita duoną supjaustykite juostelėmis, kurios yra šiek tiek siauresnės nei dešrelės. Kiekvieną lavašo juostelę sutepkite sūrio mišiniu. Ant juostelės galo uždėkite dešrą ir įvyniokite į vidų sūrio mišinį.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite dešreles iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Dėl to greitai ir įdomiai užkandame.
Tokių dešrelių tešloje nereikia nei ilgai kepti, nei joms tešlos minkyti.