Adžika – aštrus pastos pavidalo prieskonis, plačiai naudojamas Abchazijos, Gruzijos ir Rusijos virtuvėse. Jis turi ryškų aštrų skonį ir aromatą, kuris pasiekiamas derinant įvairius prieskonius ir žoleles.
Adžika ruošiama iš raudonųjų arba žaliųjų pipirų, česnako, druskos ir įvairių prieskonių. Priklausomai nuo recepto, į jį galima dėti pomidorų, morkų, obuolių, graikinių riešutų ir kitų ingredientų. Adjika puikiai dera su mėsos ir žuvies patiekalais, taip pat gali būti naudojamas kaip savarankiškas užkandis.
Mes jums pasakysime, kaip virti adžiką.
Ingredientai:
Burokėliai – 500 g;
saldieji pipirai – 500 g;
Pomidorai – 750 g;
Česnakai – 2 galvutės;
Druska – 1 valgomasis šaukštas;
Cukrus – 2 šaukštai;
Actas 9% – 2 šaukštai;
Augalinis aliejus – 50 ml.
Adžikos paruošimas:
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Paprikos vidų išvalome, taip pat susmulkiname mažais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais.
Visas susmulkintas daržoves ir česnaką permetame per mėsmalę ir panardiname į keptuvę. Pasūdykite, pabarstykite mišinį cukrumi ir virkite užvirus 30 min.
Tada įpilkite acto ir augalinio aliejaus ir sumaišykite ingredientus. Sudėkite adžiką į stiklainius ir sandariai uždarykite dangčius. Kai atvės, galite įdėti juos į šaldytuvą.
Kad gaminant būtų pikantiškesnis skonis, 10 minučių galite pridėti baziliko šakelę. Tai puikus užkandis prie bet kokio patiekalo.