Kiaušinių blynai įdaryti sūriu, pomidorais ir žolelėmis, tačiau galite pasigaminti savo variantą naudodami bet kokius produktus. Jei į tokius blynus dar įpilsite aštrių padažų, česnakinių priedų, tai blynai puikiai tiks vakarienei.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušiniai, 6 vnt;
pienas, 230 g;
miltai, 130 g;
druskos, pagal skonį;
sūris, 150 g;
žali svogūnai ir krapai;
pomidorai, 150 g.
Virimo procesas
5 kiaušinius sumaišykite su pienu ir miltais iki vientisos masės.
Mišinį pasūdykite pagal skonį, galite dėti prieskonių, pipirų, Provanso ar itališkų žolelių, išmaišykite.
Smulkiai supjaustykite žaliųjų svogūnų ir krapų kekę ir suberkite į tešlą.
Pomidorus rinkitės kietus, nesusmulkintus, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su tešla. Jei pomidorai sultingi, tada iš pradžių perpjaukite į dvi dalis, arbatiniu šaukšteliu pašalinkite minkštimą, kad būtų mažiau sulčių ir perpjaukite.
Blynus kepkite kaip įprasta, tik apvertę į kitą pusę, pabarstykite sūriu ir perlenkite blyną per pusę, kepkite iš vienos pusės, tada iš kitos.
Šie blynai – omletas – beveik kaip pica, tai labai paprastas, apetitą keliantis ir sotumo suteikiantis patiekalas. Galima įdėti dešros gabalėlių, dešros, kumpio ir iš anksto keptų pievagrybių. Mėsos gabaliukus galite įvynioti į blynus, patepti lydyto sūrio ir česnako su krapais ir kiaušiniu užtepėlėmis.