Dvigubi pyragaičiai yra ne tik vienas populiariausių rusų virtuvės patiekalų, bet ir universalus delikatesas, pelnęs gurmanų meilę visame pasaulyje. Jie įkūnija namų komfortą ir tradicijas, perduodamas iš kartos į kartą, ir gali būti puikus priedas prie bet kurio stalo – ar tai būtų paprastas šeimos patiekalas, ar šventinis skanėstas.
Pagrindinis šių pyragų bruožas yra kelių įdarų buvimas vienu metu, kurie kartu sukuria nuostabų skonį ir aromatą. Įvairūs sūriai, varškė ir malta mėsa bendram patiekalui suteikia savitų natų. Žalumynai, ar tai būtų krapai, petražolės, špinatai ar česnakai, pyragams suteikia gaivumo ir ryškumo, todėl jie bus ne tik skanūs, bet ir sveiki.
Ingredientai tešlai:
kiaušiniai - 2 vnt .;
druska - šaukštelis;
cukrus - ch.l.;
pienas - 300 ml;
vanduo - 100 ml;
sausos mielės - 1 valgomasis šaukštas;
augalinis aliejus - 3 šaukštai;
grietinė - 2 šaukštai;
miltai - 900 g.
Užpildo ingredientai:
sūris - 200 g;
varškės sūris - 600 g;
malta mėsa - 700 g;
žalias.
Pyragų ruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, supilkite į juos pieną ir vandenį. Į mišinį supilkite sausas mieles ir gerai išmaišykite.
Į mielių mišinį supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Tada į mišinį įpilkite grietinės ir viską išmaišykite.
Į mišinį dalimis išsijokite miltus ir užminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Palikite tešlą po rankšluosčiu 50 minučių.
Įdarui galite sumaišyti smulkiai tarkuotą sūrį su varške. Pirmiausia į varškę galite įdėti kiaušinį ir prieskonines žoleles.
Mėsos įdarą galite pasigaminti ir sumaišę faršą su smulkintais svogūnais ir mėgstamais prieskoniais.
Minkykite tešlą ir padalinkite į mažus kolobokus. Leiskite tešlai 20 minučių pailsėti po rankšluosčiu.
Tada tešlą iškočiokite į plokščius 2 mm storio paplotėlius. Ant ½ tešlos tepame įdarą, nesiekdami krašto 2-3 cm. Ant vieno įdaro klojame antrą sluoksnį, tai yra ant mėsos įdaro dedame sūrį ir varškę.
Įdarą sandariname tešlos viduje, ant jo dedame antrąją pyrago dalį. Pyragų kraštus apvyniojame į vidų, gauname kažką panašaus į tešlainius.
Pyragėlius dėkite ant kepimo skardos ir palikite 10-20 minučių po rankšluosčiu. Pyragėlius patepkite kiaušinio ir pieno mišiniu, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 min.
Rezultatas – skanūs ir neįprasti pyragai su dvigubu įdaru.