Pyragas su braškėmis keptuvėje. Paprastas ir greitas receptas

Braškių pyragas yra vienas iš labiausiai atpažįstamų kepinių pasaulyje ir šiuolaikinėje kultūroje. Kiekvienas animacinis filmas bent kartą yra iškepęs šį pyragą veikėjams.

Japonijoje ir Korėjoje aplink braškių kepimą kuriami ištisi kultai, nes Azijoje ši uoga yra labai gerbiama. Tačiau ne tik šis veiksnys išpopuliarino braškinius pyragus.

Europiečiai uogą glaudžiai sieja su vasara. Dėl šios priežasties braškių pyragas kepamas net žiemą. Svarbu ir receptų įvairovė.
Pagaminkime lengvą braškių pyragą namuose keptuvėje

Ingredientai tešlai:

Miltai - 300 g;
Cukrus - 120 g;
Kiaušiniai - 3 vnt.;
vanilinis cukrus - 10 g;
grietinė - 250 g;
Sviestas - 100 g;
Soda - 1 šaukštelis.

Užpildo ingredientai:

Braškės - 350 g;
Cukrus - 60 g;
Kukurūzų krakmolas - 2 šaukšteliai.

Braškių pyrago gaminimas:

Įdarui skirtas braškes sudėkite į storadugnį puodą ir suberkite cukrų bei kukurūzų krakmolą. Sumaišykite braškes su sausais ingredientais ir padėkite ant vidutinės ugnies.

Nuolat maišydami užvirinkite braškes. Toliau virkite braškes ant silpnos ugnies.

Kai išsiskirs pakankamai sulčių, braškes galite nukelti nuo ugnies ir leisti joms atvėsti šaldytuve. Įdarui kiaušinius sumaišykite su druska ir įprastu bei vaniliniu cukrumi.

Į kiaušinius įpilkite grietinės ir lydyto sviesto, suberkite sodą ir išmaišykite. Į mišinį įsijokite miltus ir užminkykite tirštą, vienalytę tešlą.

Keptuvės dugną sutepkite augaliniu aliejumi ir padėkite pergamento apskritimą. Tešlą dėkite ant pergamentinio popieriaus ir išlyginkite ant paviršiaus.

Ant pyrago viršaus dėkite įdarą ir visiškai uždenkite tešla.

Pyragą kepkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, 35 minutes.

Tada uždenkite viršų pergamentu ir dangčiu apverskite jį aukštyn kojomis. Kepkite pyragą apie 10-15 minučių po dangčiu.