Salotos su šprotais – tai patiekalas, tapęs neatsiejama rusiškos virtuvės dalimi ir pelnytai populiarus ant šventinių stalų. Jo išskirtinumas slypi paprastumo ir rafinuotumo derinyje, kuris vis dėlto gali nustebinti net išrankiausius gurmanus.
Salotos su šprotais pasižymi ne tik maloniu skoniu, bet ir gražia, apetitą keliančia išvaizda, todėl puikiai tinka patiekti per jubiliejų, Naujųjų metų šventes ir kitas šventes.
Šprotai, kaip pagrindinis salotų ingredientas, yra žuvies konservai, dažniausiai iš silkių šeimos, pasižymintys būdingu aromatu ir skoniu, puikiai papildančiu įvairius komponentus.
Mes jums pasakysime, kaip paruošti salotas su šprotais.
Ingredientai:
Bulvės – 1 vnt.;
Šprotai – 240 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Obuolių sidro actas – 2 šaukšteliai;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Morkos – 1 vnt .;
Sūris – 80 g;
Druska – žiupsnelis;
Majonezas;
Žalieji svogūnai – krūva;
Krapai – krūva.
Salotų su šprotais ruošimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su druska, cukrumi, actu ir verdančiu vandeniu. Svogūną palikite pasimarinuoti 10-15 minučių.
Salotų dubenėlio dugną sutepkite lašeliu majonezo, įtrinkite ten virtas bulves ir sutankinkite sluoksnį. Uždenkite bulves majonezo tinkleliu, atskirame dubenyje suminkykite šprotus.
Į šprotų mišinį galite įpilti augalinio aliejaus. Ant bulvių sluoksnio užtepkite šprotų mišinį, o tada marinuotus svogūnus.
Svogūnų sluoksnį sutepkite majonezo tinkleliu, ant jo sutarkuokite morkas stambia tarka. Lengvai sutankinkite morkų sluoksnį ir patepkite majonezu.
Ant morkų sluoksnio sutarkuokite virtus kiaušinius, tolygiai paskirstykite paviršių ir uždenkite majonezo tinkleliu. Įtrinkite sūrį ant kiaušinių sluoksnio.
Papuoškite salotas žaliais svogūnais, krapais ir šprotų likučiais. Pasirodo, skanios ir neįprastos salotos šventei.