Receptas iš vaikystės. Paprastas ir skanus tarkuotas pyragas prie arbatos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Trapios tešlos pyragas – skanus delikatesas, galintis papuošti bet kurį stalą. Švelni trapi tešla kartu su įvairiais įdarais sukuria harmoningą skonio derinį.

Smėlio pyragai yra populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Dėl subtilaus trupinio pagrindo ir įvairių priedų jie yra universalus pasirinkimas ant bet kurio stalo. Jie gali būti saldūs arba sūrūs, su vaisių, uogų, varškės, mėsos ar daržovių įdarais. Tai leidžia kiekvienam rasti savo idealų skonį.

Pagaminkime paprastą gavėnios trapios tešlos pyragą
Ingredientai tešlai:

Vanduo – 160 ml;
Augalinis aliejus – 120 ml;
Cukrus – 180 g;
Druska – žiupsnelis;
Kepimo milteliai – 10 g;
Miltai – 500 g;
Vanilinas – 1 g.

Užpildo ingredientai:

Serbentai;
Cukrus – ½ šaukštelio;
Krakmolas – 2 šaukštai;
Cinamonas – 1,5 šaukštelio.

Trapios tešlos pyrago paruošimas:

Supilkite cukrų į vandenį, įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite. Į cukraus skystį suberkite druską, vaniliną ir kepimo miltelius ir išmaišykite.

Į cukraus skystį suberkite miltus, užminkykite elastingą, minkštą ir nelipnią tešlą. Padalinkite tešlą į dvi dalis: ⅓ ir ⅔.

Didžiąją dalį dedame į šaldytuvą pusvalandžiui, o mažesnę – į šaldiklį.

Įdarui sumaišykite cukrų ir cinamoną. Serbentus pabarstykite krakmolu. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir ant dugno padėkite pergamentą.

Kočėlu ištieskite didžiąją dalį tešlos į sluoksnį ir dėkite ant formos dugno bei šonų į tešlą suberkite uogas, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

Ant pyrago viršaus užtarkuokite mažesnį tešlos gabalėlį. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.

Iškepus pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Įdarui tinka bet kokia uoga.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.