Receptas įspūdingas: taip kepu vištienos kojeles. Šeima visada prašo daugiau

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dešrelės yra populiarus maisto produktas, kurį galima paruošti įvairiais būdais. Vienas sveikiausių ir skaniausių dešrelių ruošimo variantų – kepimas orkaitėje. Taip paruoštos vištienos dešrelės būna ypač švelnios ir sultingos. Jie gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui.

Šią dešrelių versiją galite gaminti iš skirtingų vištienos dalių. Tačiau dauguma virėjų nori naudoti kojas.

Dėl jų dešrelės tampa sultingesnės ir sotesnės.

Vištienos dešreles kepkime patys orkaitėje.
Ingredientai:

vištienos kojos – 6 vnt .;
raudonėlis – 1 šaukštelis;
česnako milteliai – 1 šaukštelis;
saldi paprika – 1 šaukštelis;
garstyčių sėklos – 1 valgomasis šaukštas;
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai;
sojos padažas – 2 šaukštai;
čederio sūris.
Vištienos dešrelių paruošimas:

Kiekvieną vištienos koją perpjaukite išilgai ir pašalinkite kaulus, kremzles ir sausgysles. Mėsą uždenkite maistine plėvele ir pamuškite plaktuku.

Raudonėlį sumaišykite su česnako milteliais, saldžiąja paprika, garstyčių sėklomis, alyvuogių aliejumi ir sojos padažu.

Mėsą sluoksniais sudėkite į gilų indą.

Kiekvieną sluoksnį būtinai pabarstykite druska ir patepkite gautu prieskonių ir padažo mišiniu. Dubenėlio viršų uždenkite maistine plėvele ir palikite mėsą marinuotis 20 minučių.

Marinuotą mėsą dėkite ant kepimo popieriaus ir ant kiekvieno sluoksnio uždėkite sūrio gabalėlius. Mėsą ir sūrį viduje susukite į suktinukus.

Jei odos nepašalinote, ji turėtų būti ritinio išorėje.

Kiekvieną dešrelę užklijuojame pergamente, susukdami pergamento kraštus.

Dešreles išdėliokite ant kepimo skardos, užpilkite puse stiklinės vandens ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Gaunasi skanios sultingos dešrelės su sūriu. Jie gali būti patiekiami su bet kokiu garnyru ir visada bus skanūs.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.