Šių pyragėlių tešla puikiai dera su ryžių įdaru. Pyragėliai išeina purūs, įdaras švelnus ir sotus, viskas paruošiama paprastai ir greitai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šiltas vanduo ir pienas 100 ml;
miltai, 320 g;
druskos ir cukraus 1 šaukštelis;
mielės, 2 šaukšteliai;
augalinis aliejus, 2 valg.
Įdarui reikia :
lūšis, 100 g;
bet kokios kepenėlės, 300 g;
svogūnas, 1 vnt.;
druska, pipirai, žolelės, prieskoniai.
Virimo procesas
Sumaišykite šiltą pieną ir vandenį, suberkite druską ir cukrų, mieles, išmaišykite.
Įpilkite išsijotų miltų ir augalinio aliejaus, minkykite tešlą.
Patarimas: miltų gali neužtekti, tada dėkite, bet ne daug, kad neužsikimštų masė ir pyragai nebūtų kieti.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite.
Paimkite bet kokias kepenėles ir pakepinkite su svogūnais.
Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų. Sumalkite trintuvu arba mėsmale, sumaišykite su ryžiais.
Formuojame pyragėlius, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengiame ir paliekame 5 – 10 min.
![](https://pasidomek.lt/wp-content/uploads/2024/12/1-13.jpg?v=1734608760)
Aptepkite plaktu kiaušiniu.
![](https://pasidomek.lt/wp-content/uploads/2024/12/2-9.jpg?v=1734608765)
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
![](https://pasidomek.lt/wp-content/uploads/2024/12/3-5.jpg?v=1734608774)