Ruošiame naminį sidrą – malonaus saldžiarūgščio skonio

Ingredientai:

Obuoliai – 800 g
Cukrus – 250 g
Vanduo – 1200 ml
Citrinos žievelės – 10 g

Paruošimas:

Obuolius supjaustykite griežinėliais (sėklų išimti nereikia).

Obuolius sudėkite į švarų stiklainį, suberkite cukrų ir citrinos žievelę.

Užpildykite vandeniu iki viršaus .

Ant stiklainio užmauname guminę pirštinę ir paliekame 1-1,5 savaitės kambario temperatūroje (kuo vėsiau, tuo mažesnė fermentacija).

Tada gėrimą perfiltruojame per kelis sluoksnius marlės, atvėsiname ir galima ragauti.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Po 2 valandų patiekiu prie stalo. Skanūs lengvai sūdyti agurkai: visi svečiai prašė recepto