Ruošiame tikrus mantus be manti viryklės. Viskas neįtikėtinai paprasta ir greita!

Paprastas skanių ir sultingų mantų su malta mėsa keptuvėje receptas. Juos paruošti labai paprasta, galima daug paruošti ir šaldyti. Šaldiklyje juos galite laikyti 2-3 savaites (bet pas mus jie išnyksta daugiausiai per 3-4 dienas)!

Ingredientai maltai mėsai:

kiauliena (mentė) – 300 g
jautiena (mentė) – 300 g
bulvės – 1 vnt.
svogūnas – 2 vnt
gruziniška adžika – 2 šaukšteliai
druskos, pipirų gruzinų
prieskoniai česnakai – 4 gvazdikėliai
šalto vandens arba ledo pasirinktinai
(kalendros) sojos padažas – 1 valgomasis šaukštas

Ingredientai tešlai:

kiaušiniai – 2 vnt
šiltas vanduo – 100 ml
kvietiniai miltai (sijoti) – 400 g
augalinis aliejus – 2 šaukštai
druskos žiupsnelį

Ingredientai augalinei pagalvei:

bulvės – 2 vnt
svogūnas – 1 vnt.
augalinis aliejus – 2 šaukštai
druskos, pipirų pagal skonį
vanduo (verdantis vanduo)

Serviravimo ingredientai:
sviesto
kremas
žalieji svogūnai
maltų juodųjų pipirų

Kaip virti tikrą manti be greitpuodžio:

Pradėkime nuo tešlos recepto.
2 kiaušinius, žiupsnelį druskos, 100 ml šilto vandens, augalinio aliejaus, išmaišyti, suberti 400 g miltų. Užminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 15-20 minučių pailsėti. Tuo tarpu pasigaminame įdarą. Jautiena, kiauliena, svogūnai, bulvės – faršas. Įberkite druskos, pipirų, prieskonių, adžikos, sojų padažo, saują smulkaus ledo arba 100 ml ledinio vandens (labai šalto).

Maltą mėsą išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą plonai iškočiokite. Iškočioju naudodama virtuvinę mašiną su specialiu priedu tešlai kočioti (labai patogu).

Išpjauname 5-7 cm skersmens apskritimus (dydis priklauso nuo to, kokio dydžio ar mažo manti galiausiai norite gauti).

Mes formuojame savo manti. Parodžiau 3 dizaino variantus. iš tikrųjų jų yra daug. Bet man labiausiai patiko paskutinė (gėlės pavidalu).

Paruoškime savo daržovių pagalvę. Jei turite greitpuodį, tiesiog praleiskite šį veiksmą. Į keptuvę aukštais kraštais supilkite augalinį aliejų. Ant viršaus uždėkite bulvių žiedus, druską ir pipirus, tada svogūną. Mes dedame savo manti ant bulvių ir svogūnų lovos. Atsargiai užpilkite verdančiu vandeniu iš šono (nepatekdami ant mantio), kad vanduo tik šiek tiek liestų apatines manti dalis. Suberkite pipirus, lauro lapą, troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 min

Jei jūsų manti yra užšaldyti, užtrukkite 5–10 minučių ilgiau.

Manti patiekite su grietine, žaliais svogūnais ir pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Jei norite, galite užpilti česnako padažu.

Gero apetito!