Marinuotos daržovės yra ne tik skanios, bet ir sveikos. Tačiau dažniausiai žmonės raugina tik dalį daržovių. Pavyzdžiui, agurkai, pomidorai. Tuo pačiu metu, be šių tipiškų daržovių, skirtų marinuoti, yra ir kitų produktų.
Morkos, burokėliai ir net saldžiosios paprikos taip pat yra marinuojamos. Tereikia žinoti tinkamus daržovių marinavimo receptus, tada nebus prarastas nė vienas derlius.
Papasakosime, kaip skaniai marinuoti saldžiąsias paprikas.
Ingredientai marinuotiems pipirams:
Paprika – kg;
Vanduo – 200 ml;
Augalinis aliejus – 150 ml;
Cukrus – 75 g;
Druska – 25 g;
Kvapieji pipirai – 5 vnt.;
Lauro lapas – vnt.;
Neaštrios garstyčios – 200 g;
Garstyčių pupelės – 50 g;
Ciberžolė – šaukštelis;
Obuolių actas – 100 ml.
Marinuotų paprikų paruošimas:
Paprikas išvalome iš vidaus ir supjaustome nedideliais griežinėliais. Puode sumaišykite vandenį su augaliniu aliejumi, įpilkite druskos ir cukraus, kvapiųjų pipirų, lauro lapų, abiejų rūšių garstyčių, ciberžolės ir obuolių sidro acto.
Mišinį užvirkite, uždenkite ir virkite 5 minutes. Tada į marinatą suberkite paprikas, išmaišykite ir vėl užvirinkite.
Papriką virkite marinate 10 minučių, uždengę. Sudėkite pipirus į sterilizuotus stiklainius ir pašalinkite visą orą iš mišinio. Likusį marinatą supilkite į stiklainius ir sandariai užsukite dangtelius.
Kad indas nesutrūkinėtų, po stiklainio dugnu galite pakišti peilį.
Padėkite stiklainius aukštyn kojom ir palikite, kol visiškai atvės.
Pasirodo, tai puikus žiemos užkandis iš saldžiųjų paprikų.