Saldus klasikinis receptas su kefyru. Kaip greitai ir lengvai paruošti Žagarėlius

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sweet brushwood – traškus konditerijos gaminys, populiarus daugelyje pasaulio šalių. Auksinė pluta, subtili struktūra ir saldus skonis daro jį laukiamu skanėstu ant bet kurio stalo.

Saldžiųjų krūmynų istorija siekia kelis šimtmečius. Manoma, kad pirmasis jo paminėjimas pasirodė viduramžiais

Europa, kur ji buvo žinoma skirtingais pavadinimais: „verguny“, „sush“, „sviri“. Nuo to laiko šio deserto receptas patyrė daugybę pokyčių ir variacijų, tačiau pagrindinis jo principas išliko nepakitęs: plona tešla kepama giliai iki auksinės rudos spalvos.

Paruoškime skanų saldų krūmyną.
Ingredientai:

kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – žiupsnelis;
augalinis aliejus – 150 ml;
vanilinis cukrus – 10 g;
cukrus – 150 g;
kefyras – 500 ml;
soda – 1 šaukštelis;
miltai – 1200 kg.
Šepetėlio paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, vanilės ir klasikinio cukraus, išplakite. Į mišinį supilkite kefyrą ir augalinį aliejų ir įpilkite soda.

Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės, supilkite miltus. Minkykite minkštą tešlą, kuri šiek tiek limpa prie rankų.

Tešlą 20 minučių palikite šaldytuve po celofanu. Tada nedidelį kiekį tešlos iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį.

Sluoksnį padaliname į mažus rombus ir kiekvieno viduryje išpjauname duobutę. Vieną deimanto galą įveriame į skylutę ir šiek tiek pasukame.

Apkepkite krūmynus dideliame kiekyje karšto augalinio aliejaus. Apkepkite šepetį iš abiejų pusių ir padėkite ant popierinio rankšluosčio.

Aliejui nutekėjus nuo krūmynų, galite pabarstyti cukraus pudra. Tai puikus arbatos desertas.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.