Turtingos nuotakos salotos yra lengvas ir greitas patiekalas, kuris gali būti puikus pietų ar vakarienės priedas. Jį lengva paruošti, tačiau tuo pat metu jis turi ryškų ir subtilų skonį.
Salotos su pekino kopūstais gali būti patiekiamos kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie mėsos ar žuvies. Dėl sūrio, bulvių ir vištienos turinio patiekalas gali būti laikomas gana sočiu.
Pagaminta iš paprasčiausių ingredientų, tinka bet kokiam biudžetui.
Ingredientai:
Pekino kopūstas – 1 vnt .;
grybai – 500 g;
vištienos filė – 1 vnt .;
bulvės – 4 vnt .;
kiaušiniai – 4 vnt.;
sūris – 100 g;
svogūnas – 1 vnt .;
druska – 1 šaukštelis;
cukrus – 2 šaukšteliai;
actas 9% – 1 valgomasis šaukštas;
vanduo – 3 šaukštai;
majonezo.
„Turtingos nuotakos“ salotų paruošimas:
Svogūną supjaustykite plunksnomis, sumaišykite su druska, cukrumi, actu ir vandeniu, palikite 10 minučių pasimarinuoti. Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite grybus, kol juose esanti drėgmė išgaruos. Išvirkite bulves ir kietai išvirkite kiaušinius.
Nuskustas bulves sutarkuokite smulkia tarka, o kiaušinius atskirame dubenyje taip pat sutrinkite. Sūrį taip pat sutarkuojame, bet ant stambios trintuvės.
Pirmuoju sluoksniu dėkite bulves ant lėkštės, patepkite majonezo tinkleliu. Ant bulvių sluoksnio dėkite pakepintus grybus ir raugintus svogūnus.
Svogūnų sluoksnį sutepkite majonezu, tada išdėliokite virtą krūtinėlę, padalintą į pluoštus. Krūtinėlę aptepkite majonezo tinkleliu ir pabarstykite kiaušinių sluoksniu.
Kiaušinių sluoksnį patepkite majonezu, druska ir iš visų pusių bei viršų pabarstykite susmulkintu pekino kopūstu.
Uždenkite kopūstą plonu majonezo tinkleliu ir pabarstykite sūriu.
Salotas galite papuošti petražolėmis. Pasirodo, įdomios salotos, pagamintos iš paprastų ir prieinamų ingredientų.