Tai vakarienė, kurią galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Jūs tiesiog negalite pavargti nuo šių bulvių! Neįtikėtinas skonis ir universalumas leidžia jį derinti su įvairiais padažais ir patiekalais. Kiekvieną kartą jis atranda naujų atspalvių ir džiaugsmų. Paruoštas su mėgstamais prieskoniais, jis tampa tikru kulinariniu šedevru. Tai idealus sprendimas greitai ir skaniai vakarienei, kuri pradžiugins visus namiškius!
Ingredientai:
bulvės 700 g
1 svogūnas
1 morka
2 dantys česnako
1 kiaušinis
2 valg. l. miltų
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
žalios mocarelos 150 g
Užpildymas:
vištienos filė 150 g
2 svogūnai
pievagrybių 200 g
1/2 a.š. grietinėlė 20%
ryšelis žalių svogūnų
druskos, džiovinto česnako, kario, pipirų pagal skonį
aliejus, kepimo aliejus
Paruošimas:
Bulves, svogūnus ir morkas sutarkuoti. Česnaką susmulkinkite spaudoje. Įpilkite kiaušinių, miltų, druskos ir pipirų.
Keptuvę ištepkite riebalais, supilkite mišinį į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių.
Užpildymas:
Vištieną supjaustykite kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Pagardinkite druska, džiovintu česnaku ir kariu.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje ir svieste iki skaidrumo. Sudėkite pjaustytus grybus ir virkite ant vidutinės ugnies, kad pašalintumėte vandenį. Pagardinkite druska, pipirais ir supilkite grietinėlę. Maišykite, kol sutirštės.
Pakepintą vištieną ir grybus sudėkite į dubenį ir susmulkinkite svogūnus. Viską gerai išmaišyti.
Ant paruoštų tortilijų dėkite įdarą ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Sulenkite į voko formą.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes.
Papuoškite žaliais svogūnais, skanaus!