Silkė po kailiu yra vienas populiariausių ir pripažintų naujametinių patiekalų Rusijoje ir kitose NVS šalyse. Šios salotos, sudarytos iš smulkintų ingredientų sluoksnių, padengtų gardžiu majonezo padažu, tapo neatsiejama šventinio stalo dalimi ir kelia malonius šeimos švenčių bei vaišių prisiminimus.
Yra keletas versijų apie šio patiekalo kilmę, tačiau, remiantis viena iš labiausiai paplitusių teorijų, jis buvo sukurtas XX amžiaus viduryje. Receptas pagrįstas produktų paprastumu ir prieinamumu: silkė, bulvės, morkos, burokėliai ir svogūnai – visus šiuos ingredientus galima nesunkiai rasti ir išsaugoti. Salotos greitai išpopuliarėjo dėl savo skonio ir įspūdingos išvaizdos.
Mes jums pasakysime, kaip paruošti skanų Silkės interpretaciją po kailiu.
Ingredientai:
Virtos bulvės – 2 vnt.;
Druska – žiupsnelis;
Majonezas;
Silkės filė – 250 g;
Žalieji svogūnai – krūva;
Agurkai – 100 g;
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Lydytas sūris – 2 vnt.
Paruošimas:
Išvirtas bulves sutarkuokite stambia tarka, o pirmąjį sluoksnį sudėkite į salotų dubenį, uždenkite majonezo tinkleliu. Silkę supjaustykite mažais kubeliais ir dėkite ant bulvių sluoksnio.
Smulkiai supjaustykite žalią svogūną ir uždėkite ant silkės. Agurką supjaustykite mažais kubeliais ir dėkite ant silkės sluoksnio.
Agurkų sluoksnį aptepkite majonezu. Kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus, trynius sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite jais agurkų sluoksnio viršų.
Ištrinkite lydytą sūrį ant trynio sluoksnio ir patepkite majonezu. Smulkia tarka sutarkuokite baltyminį sluoksnį ir padenkite juo sūrio sluoksnio viršų.
Rezultatas – įdomios ir neįprastos „Silkės sniege“ salotos. Tai alternatyvi klasikinių salotų versija tiems, kurie ne itin mėgsta burokėlius.