Silkė po žaliu paltu su sūriu be burokėlių – naujos mėgstamos salotos.
Ar žinote, kad „Silkė po kailiu“ pirmą kartą buvo patiekta 1919-ųjų Naujųjų metų išvakarėse?
Klasikinis silkės po kailiu receptas visada buvo žuvies filė, virtos daržovės, pagardintos dideliu kiekiu majonezo, todėl šios salotos yra labai skanios, bet kartu ir kaloringos. Šiais laikais daugelis šeimininkių turi savo silkės receptą po kailiu, tai gali būti virti kiaušiniai, švieži obuoliai, žolelės, sūris ir kt.
Šiandien siūlome jums pavasarišką šių salotų versiją. Dėl šviežių agurkų, žalių svogūnų ir krapų gausos jis pasirodo mažiau kaloringas ir sveikesnis. O vietoj majonezo galite pagardinti mėgstamu padažu. Esame tikri, kad šis receptas jums tikrai patiks, kaip ir mes!
Silkė po žaliu kailiu
Ingredientai:
silkė – 1 vnt. (filė)
žalieji svogūnai – didelė krūva
krapai – didelė krūva
švieži agurkai – 1 vnt.
kietas sūris – 150 g
virtos bulvės – 2-3 vnt.
majonezas – 300 g
Kaip virti:
1. Silkės filė, žinoma, be kaulų, supjaustykite mažais gabalėliais ir dėkite į pirmą sluoksnį ant lėkštės.
2. Ant viršaus padarykite majonezo tinklelį. Tai patogu daryti iš vienkartinio kepimo maišelio.
3. Tada supjaustykite didelį ryšelį žalių svogūnų ir uždėkite ant silkės.
4. Sutarkuokite virtas bulves ir paskleiskite jas trečiu sluoksniu.
5. Padarykite tinklelį iš majonezo.
6. Kitas, šviežias agurkas, 1 mažas arba pusė. Supjaustykite juostelėmis ir išdėliokite.
7. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir įdėkite majonezo.
8. Smulkiai supjaustykite krapus
ir labai dosniai pabarstykite mūsų salotas.
9. Įdėkite dar šiek tiek žalių svogūnų ir gausite šią šviežią silkę po Shuba salotomis su sūriu be burokėlių.