Šias salotas ruošiu jau trečius metus, bet mano draugas gamina jau daug daug metų. Įtikino! Panašu, kad ji pas mus įstrigo jau seniai! Jo aromatas ir gaivumas yra nepaprasti!
Imu du kilogramus agurkų. Šioms salotoms galite naudoti bet kokio dydžio agurkus, net ne standartinius, bet jauni, žinoma, geriau.
Agurkus supjausčiau 5-7 ml storio griežinėliais.
Tris vidutinio dydžio svogūnus supjausčiau pusžiedžiais. Na, o jei svogūnas sultingas, tai idealu.
Man irgi reikia česnako ir jo daug, 130 gramų smulkiai sukapoju. Nerekomenduoju naudoti mažiau česnako, tai taip pat yra konservantas salotose.
Šiose salotose krapai yra būtini. Skonis, aromatas! Susmulkinu.
Renku salotas. Agurkus derinu su smulkintais svogūnais, česnakais, krapais.
Druskos dedu 1,5 šaukšto, tai yra apie 35 gramus. Norėdami berti druskos į valgomąjį šaukštą, ją reikia susemti, o tada nukratyti perteklių tiek, kad šį šaukštą būtų galima patogiai neštis iš kambario į kambarį, neišsiliejus. Įdėjau 3 šaukštus cukraus, tai yra 75 gramai (mažas šaukštelis su kaupu). Supilu 50 ml acto 9%.
Viską išmaišau, kad ištirptų druska ir cukrus.
Po to salotas uždengiu dangčiu ir dedu į šaldytuvą 6 valandoms. Anksčiau siųsdavau ilgesniam laikui, bet padariau išvadą, kad užteks ir 6 val.
Per tą laiką agurkai išskirs daug skysčio. O aromatas to vertas! Stengsimės jį išsaugoti.
Dabar apie dangtelius ir stiklainius. Sterilizuojuosi, galima sakyti, žaidžiu saugiai. Šiaip ar taip, aš dažnai esu virš garo.
Salotas dedu į stiklainius, sutankinau, kad neliktų tuštumų, bet be fanatizmo. Sultis pilu į stiklainius, dažniausiai užtenka. Jei ne, galite įpilti šaukštą virinto vandens.
Skanūs, aromatingi agurkai yra paruošti. Bet juos reikia laikyti šaldytuve. Kiek laiko jie saugomi? Aišku, kad tokių salotų 50 skardinių negaminu, yra daug kitų. Bet žiemai užtenka. Pasiruoškite, pabandykite. Patikslinu…Sterilizuoju dangtelius ir stiklainius, česnako kiekio nemažinau, tai irgi konservantas.
Receptas:
Agurkai – 2 kg
Svogūnai – 3 vnt (vidutinio dydžio)
Česnakai – 130 gr
Krapai – 1 krūva
Druska – 1,5 šaukštai
Cukrus – 3 šaukštai
Actas 9% – 50 ml