Šis kefyro obuolių pyragas patiks jūsų šeimai, net vaikams! Pasiruoškite per 5 minutes ir pradžiuginkite savo šeimą!

Šarlotė yra vienas iš paprasčiausių ir populiariausių obuolių pyragų. Jis geras, nes paruošiamas greitai, be sudėtingų ingredientų ir visada pasirodo švelnus ir aromatingas. Šiandien pasidalinsiu šarlotės su kefyru receptu – lengvu ir oru obuolių pyragu, kuris patiks visai šeimai.

ko tau prireiks?
Kefyro pyragui reikia labiausiai paplitusių produktų, kuriuos tikriausiai rasite virtuvėje:

Kiaušiniai – 3 vnt.
Cukrus – 1 puodelis (apie 200 g)
Kefyras – 1 stiklinė (200 ml)
Miltai – 2 puodeliai
Soda – 1 arbatinis šaukštelis (užgesinkite kefyru)
Druska – žiupsnelis
Vanilinas – pagal skonį
Obuoliai – apie 400 g (tai 3-4 vidutiniai obuoliai)

Žingsnis 1. Paruoškite obuolius
Pradėkime nuo obuolių paruošimo. Galite rinktis bet kokias veisles, bet geriau rinktis saldžiarūgštes – taip pyragas bus skanesnis.

Nulupkite obuolius. Tai nėra būtina, bet pyragas bus minkštesnis.
Pašalinkite šerdį su sėklomis.
Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais arba kubeliais – kaip jums labiau patinka. Svarbiausia, kad gabalai būtų maži ir vienodi.

2 žingsnis. Kiaušinius išplakite su cukrumi
Dabar padarykime tešlą. Giliame dubenyje išplakite 3 kiaušinius ir stiklinę cukraus. Galite plakti šluotele, bet jei turite mikserį, procesas vyks greičiau. Mišinys turi tapti vienalytis ir šiek tiek padidėti tūris. Per ilgai plakti nereikia – tiek, kad cukrus iš dalies ištirptų.

3 veiksmas. Įpilkite kefyro ir soda
Į kiaušinių masę supilkite kefyrą. Nedelsdami įpilkite arbatinį šaukštelį sodos. Svarbu, kad sodos negesintume actu – tai padarys pats kefyras. Atsiras nedideli burbuliukai ir tešla pradės šiek tiek putoti.

Nepamirškite pridėti žiupsnelio druskos ir šiek tiek vanilės skonio. Jei mėgstate šiltą, aštrų skonį, vanilę galite pakeisti cinamonu.

4 žingsnis. Išsijokite miltus
Palaipsniui suberkite miltus. Geriausia pertrinti per sietelį, kad tešla būtų ori. Į kiaušinių-kefyro masę pamažu įmaišykite miltus, kol tešla taps vientisa. Ji turėtų būti panaši į tirštą grietinę – skysta, bet ne skysta.

Taip pat skaitykite:  Salotos „Geroji uošvė“ – patikrinkite šį šedevrą!

5 žingsnis. Sumaišykite obuolius su tešla
Į tešlą suberkite paruoštus obuolius ir švelniai išmaišykite. Galite pasirūpinti, kad obuoliai būtų tiesiog padengti tešla, arba galite panardinti juos šiek tiek giliau. Svarbiausia, kad gabalėliai pasiskirstytų tolygiai – tada pyragas iškeps tolygiai.

6 veiksmas. Paruoškite formą
Paimkite kepimo indą. Jis gali būti apvalus arba stačiakampis – pagal jūsų skonį. Keptuvę ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Arba uždenkite pergamentu, kad iškepus šarlotė lengvai išeitų.

7 žingsnis. Kepkite
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Tešlą su obuoliais supilkite į formą ir kepkite 40-50 min. Laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo orkaitės ir keptuvės dydžio, todėl pyrago pasirengimą patikrinkite dantų krapštuku. Jei jis iš pyrago išeina sausas, tai reiškia, kad pyragas yra paruoštas.

8 žingsnis. Atvėsinkite ir patiekite
Išimkite šarlotę iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti keptuvėje. Tada galite jį atsargiai išimti ir supjaustyti gabalėliais. Pyragas gaunasi minkštas, aromatingas, sultingumą suteikia obuoliai.

Patarimai ir parinktys:
Kad pyragas būtų dar skanesnis, į tešlą galima įberti šiek tiek cinamono, muskato riešutų ar smulkintų riešutų.

Jei mėgstate karamelės skonį, prieš dėdami į tešlą, galite šiek tiek pakepinti obuolius su cukrumi.
Gero apetito!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.