Mėsos bandelės yra populiarus ir labai skanus patiekalas, kuris suranda gerbėjų įvairiose pasaulio vietose. Jie yra minkštos tešlos ir sultingo mėsos įdaro derinys, todėl puikiai tinka tiek sočiam užkandžiui, tiek sotiems pietums ar vakarienei.
Pagrindiniai mėsos bandelių privalumai yra jų universalumas ir galimybė prisitaikyti prie skirtingų skonių ir pageidavimų. Galite naudoti bet kokį įdarą – nuo kiaulienos ir jautienos iki vištienos ir kalakutienos, taip pat dėti įvairių daržovių, grybų ir prieskonių.
Papasakosime apie mėsos bandelės su traškia tešla receptą
Ingredientai:
augalinis aliejus – 70 ml;
svogūnas – 2 vnt.;
malta mėsa – 350 g;
paprika;
juodieji pipirai;
majonezas – 2 šaukštai;
kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
vanduo – 200 ml;
miltai – 400 g;
druska – 1,5 šaukštelio.
Mėsos bandelių paruošimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Į svogūną suberkite faršą, papriką, pusę šaukšto druskos ir juodųjų pipirų.
Faršą pakepinkite su prieskoniais ir svogūnais, kol iškeps. Tešlai majonezą sumaišyti su kepimo milteliais, įpilti vandens ir druskos.
Į mišinį supilkite miltus, užminkykite tešlą ir surinkite į bandelę. Palikite tešlą po celofanu ir rankšluosčiu 10 minučių.
Antrąjį svogūną supjaustykite plunksnomis ir sumaišykite su malta mėsa, jei norite, pridėkite žalumynų. Išminkykite tešlą ir padalinkite į 20 lygių dalių, suformuokite rutuliukus.
Bandeles iškočiokite plonais stačiakampiais sluoksniais. Ant kiekvieno sluoksnio mažesnio krašto dėkite įdarą ir įvyniokite į vidų.
Prieš vyniodami būtinai užlenkite kraštus iš abiejų pusių.
Gautus vamzdelius apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Svarbu iš anksto pašildyti aliejų;
Gaunasi skanūs traškūs vamzdeliai su mėsa. Šis greito kepimo receptas padės sutaupyti perkant baltymus ir pyragus.