Iškepta žuvis yra populiarus patiekalas, kurį galima rasti daugelyje pasaulio virtuvių. Jį sudaro žuvies gabalėliai, padengti tešla ir kepti iki auksinės rudos spalvos.
Tešlinė žuvis gali būti ruošiama iš įvairių rūšių žuvų, tokių kaip menkė, jūrų lydeka, polakė, lydeka, jūrų liežuvis ir kt.
Tešla taip pat gali būti skirtingos sudėties, įskaitant miltus, kiaušinius, pieną arba vandenį, prieskonius ir prieskonius. Tai leidžia kiekvienam virėjui sukurti savo unikalų receptą ir eksperimentuoti su skirtingais skoniais.
Paruoškime klasikinę žuvį tešloje.
Ingredientai:
Sidabrinis karpis – 1 kg;
Miltai – 4 šaukštai;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Rūkyta paprika – 1 šaukštelis;
Sausas česnakas – 1 šaukštelis;
Grietinė – 2 šaukštai;
Majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
kalendra – ½ šaukštelio;
Druska – ½ šaukštelio.
Žuvies kepimas tešloje:
Pasūdykite ir pipiruokite žuvį, išvalytą nuo vidurių, kaulų ir žvynų. Tešlai kiaušinius sumaišykite su rūkyta paprika, sausu česnaku, grietine, majonezu, kalendra ir druska.
Į sumaišytus tešlos ingredientus suberkite miltus ir išmaišykite. Pamerkite žuvį į tešlą ir apvoliokite iš visų pusių.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite žuvį tešloje iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Pasirodo skani minkšta žuvis tešloje. Šiam receptui tinka įvairios žuvies rūšys.