Skaniausias varškės apkepas su kefyru ir manų kruopomis

Jei jau mėginote varškės apkepą su razinomis, tai dabar laikas kitokiam. Labai mėgstu šį varškės apkepą su kefyru ir manų kruopomis. Labai dažnai jį kepu. Tikras skanumėlis, kurį privalote paragauti ir Jūs.

Beje, jeigu Jūs esate didelį razinų mėgėjai, tai šį apkepą taip pat galite gaminti su jomis, bet aš įprastai jį gaminu šitaip, kaip nurodžiau recepte.

Jei gaminant atliko varškės, tai būtinai savo pusryčiams pamėginkite pagaminti tikrus varškėčius. 

Ingredientai

  • varškė: 500 gramų (naudojau liesą)
  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
  • vanilinis cukrus: 1 pakelio
  • kefyras: 125 mililitrų
  • manų kruopos: 6 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

1. Iš pradžių manus užpilkite kefyru ir išmaišykite, palikite pastovėti maždaug 30 minučių. Varškę pertrinkite per sietelį.

2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.

    3. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dėkite varškę, gerai išmaišykite.

    4. Dėkite manus su kefyru, kepimo miltelius ir gerai viską permaišykite, tuomet atsargiai įmaišykite iki standžių putų suplaktus kiaušinių baltymus (su žiupsneliu druskos).

    5. Kepimo indą ištepkite su sviestu, pabarstykite džiūvėsiais ir sukrėskite varškės masę, išlyginkite.

    6. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių, kol gražiai apkeps.

    7. Patiekite su kuo tik norisi – uogiene, jogurtu, ledais ar grietine. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su avietėmis, trintomis su cukrumi, sumaišytomis su trupučiu jogurto. Skanaus!

    Ar šis straipsnis Jums patiko?

    Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

    Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

    Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

    Taip pat skaitykite:  Receptas iš vaikystės. Paprastas ir skanus tarkuotas pyragas prie arbatos