Ingredientai:
Tešlai:
kiaušiniai – 3 vnt
cukrus (tešloje) – 60 gr + 50 gr. (pabarstykite tešlą)
šiltas pienas – 120 ml.
sviestas arba margarinas – 110 gr.
vanilinis cukrus – 1 pakelis
sausos mielės – 10 gr.
druska – 1 žiupsnelis
miltai – 450 gr.
Užpildymui:
grietinėlė – 160 g.
cukrus – 60 gr.
Paruošimas:
Į šiltą pieną įpilkite 2 išplaktus kiaušinius ir 1 baltymą su 60 g. Sachara.
Supilkite ištirpintą ir atvėsusį sviestą arba margariną, žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų ir mieles.
Įpilkite 400 gr. persijotus miltus ir išmaišyti.
Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje apie valandą pastovėti.
Minkykite tešlą apie 5 minutes, darbo paviršių pabarstykite miltais, tada iškočiokite į sluoksnį.
Sutepkite sluoksnį 20-30 g. lydyto sviesto. Pabarstykite 50 gr. cukraus visą paviršių.
Tešlą susukite į vyniotinį ir supjaustykite į 8-10 dalių .
Sudėkite gabalėlius į riebalais išteptą formą ir leiskite pakilti 30-40 minučių.
Viršų aptepkite likusiu tryniu ir kepkite 180 C temperatūroje, kol iškeps, patikrindami iškepimą dantų krapštuku.
Įdarui sumaišykite cukrų su grietine ir užpilkite ant gatavų bandelių, tada pašaukite į išjungtą orkaitę 15 minučių.
Gero apetito!