Ingredientai:
Tešlai:
miltai – 4-5 stiklinės
šiltas pienas – 1 stiklinė
trynys – 1 vnt
sviestas – 50 g
sausos mielės – 2 šaukšteliai.
granuliuotas cukrus – 3 šaukštai.
druska – žiupsnelis
Įdarui:
varškės sūris – 400 gr
cukrus – 3-4 šaukštai.
razinos – 0,5 stiklinės
Paruošimas:
Į šiltą pieną suberkite druską, cukrų, mieles ir ištirpintą sviestą, išmaišykite ir dalimis suberkite persijotus miltus, minkykite minkštą ir orią tešlą, sudėkite į dubenį ir pastatykite šiltoje vietoje.
Leiskite tešlai pakilti dvigubai ir pradėkite lipdyti.
Varškės įdarui: varškę sumaišykite su razinomis ir cukrumi.
Iš tešlos nuimkite vištienos kiaušinio dydžio gabalėlius.
Iš tešlos gabalėlių iškočiokite nedidelius rutuliukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą
Stikline padarykite duobutę ir išdėliokite įdarą (apie 1,5 šaukšto).
Kiekvieną sūrio pyrago gabalėlį aptepkite plaktu kiaušiniu.
Kepti 180 C apie 170 C iki auksinės rudos spalvos.
Mėgaukitės arbata!