Skanūs pietūs iš tešlos ir maltos mėsos gabaliuko: greičiau nei koldūnai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ant stalo reikia šiek tiek maltos mėsos ir bulvių, tešlos be mielių ir skanaus patiekalo.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • vanduo, 150 ml;
  • miltai, 350 g;
  • augalinis aliejus, 4 šaukšteliai;
  • žiupsnelis druskos.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:

  • malta mėsa, 300 g;
  • bulvės, 200 g;
  • svogūnas, 300 g;
  • sviestas, 50 g;
  • druska, pipirai, žalumynai.

Virimo procesas

Miltus persijokite ir sumaišykite su druska, tada supilkite kambario temperatūros vandenį, augalinį aliejų ir minkykite minkštą, elastingą tešlą. Uždenkite ir palikite 30 minučių.

Patarimas : nedėkite per daug miltų, tiesiog gerai išminkykite rankomis.

Svogūną smulkiai supjaustykite, o bulves sutarkuokite stambia tarka.

Faršą pagardinkite druska, prieskoniais, pipirais, taip pat galite įtarkuoti nedidelį svogūną, įdėti česnako ir smulkiai pjaustytų žolelių.

Stalą pabarstykite miltais ir plonu sluoksniu iškočiokite tešlą, iš pradžių dėkite faršą, tada dėkite svogūnus ir bulves. Pagal skonį pagardinkite pipirais, druska ir mažais sviesto gabalėliais.

Susukite sluoksnį į tankų ritinį, užkimšdami ritinio kraštus. Paimkite apvalią kepimo formą, sutepkite ją augaliniu aliejumi, susukite ritinį į spiralę ir įdėkite į keptuvę.

Aptepkite plaktu tryniu ir pagal skonį pabarstykite sezamo sėklomis.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30 – 40 minučių.

Patarimas : kad pyragas būtų dar skanesnis ir aromatingesnis, dar karštą patepkite gabalėliu sviesto ir patiekite.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.