Skanus prie arbatos per 10 minučių. Subtilus desertas iš varškės, bananų ir lavašo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lavašas šiandien tapo tikru išsigelbėjimu greitai paruošiant įvairius kepinius ir desertus. Siūlome vieną paprasčiausių ir skaniausių receptų – vyniotinį su varške ir persikais.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • lavašas plonas ir ilgas;
  • varškės, 500 g;

— persikai ir bananai, po 2 vnt.;

  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • cukrus, 80 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • kiaušinis, 1 vnt.;
  • cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
  • grietinė, 2 v.š.

Virimo procesas

Persikus renkamės tankius, kad pjaustant gabalėliais neišsiskleistų.

Bananus supjaustykite griežinėliais.

Varškę sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais, minkykite iki vientisos masės.

Į varškės masę suberkite persikų gabalėlius ir bananų griežinėlius.

Išilgai išklojame pita duonos lakštą ir išklojame įdarą, lygiu sluoksniu paskirstome per visą sluoksnį.

Tvirtai susukti vyniotinį, kraštelius apsukti, kad kepant neištekėtų įdaras.

Kepimo formą ištepkite sviestu.

Sumaišykite grietinę su cukrumi ir kiaušiniu iki vientisos masės.

Supilame vyniotinį į formą ir gerai ištepame įdaru, likusią dalį supilame į formą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite vyniotinį apie 30 – 40 minučių iki auksinės rudos spalvos.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.