Erdvūs, tirpstantys burnoje zefyrai pelnytai yra vienas populiariausių arbatos skanėstų brangių konditerijos parduotuvių lentynose. Jį paruošime tik iš trijų pagrindinių ingredientų jūsų namų virtuvėje vos per 15 minučių, kol virdulys verda.
Ingredientai:
Želatina – 10 g.
Vanduo – 60 + 60 ml
Cukrus – 220 gr.
Citrinų sultys – 20 gr. (neprivaloma)
Cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas.
Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
1. Želatiną užpilkite 60 ml vandens, išmaišykite ir palikite išbrinkti tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.
2. Kepimo indą ištepkite vandeniu ir uždenkite maistine plėvele, kurią tada patepame augaliniu aliejumi.
3. Puode sumaišykite cukrų su 60 ml vandens ir citrinos sultimis arba žiupsneliu citrinos rūgšties, jei mėgstate rūgštų deserto skonį. Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami įsitikinkite, kad cukrus visiškai ištirps ant silpnos virimo.
4. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite vandens vonelėje iki skystos masės. Nuolat maišydami mikseriu mažu greičiu plona srovele supilkite į jį cukraus sirupą. Po to dar 8-9 minutes dideliu greičiu plakite indo turinį, kol masė taps ori. Jei norite, įpilkite maistinių dažų ir vėl gerai išplakite mikseriu.
5. Išplaktą mišinį dėkite ant plėvelės į formą, viršų uždenkite plėvelės sluoksniu, taip pat pateptu augaliniu aliejumi ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms sustingti.
6. Vieną valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo sumaišykite su tokiu pat kiekiu cukraus pudros. Pusę jo užpilkite ant darbinio paviršiaus, ant viršaus atsargiai uždėkite šaldytus zefyrus ir apšlakstykite kita mišinio puse. Dabar zefyrai nelips prie rankų ir bus lengviau juos supjaustyti porcijomis .
Skanūs naminiai zefyrai su lengvu rūgštumu, kurie kambario temperatūroje netirpsta, yra paruošti!