Ingredientai:
- žuvies filė – 500 gramų;
- varškės sūris – 250 gramų;
- grietinė – 0,5 šaukštai;
- svogūnas – 1 galva;
- duona – 2 vnt;
- pienas – 100 mililitrų;
- kiaušinis – 1 gabalas;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- druska – 0,5 šaukštelio;
- žuvies prieskoniai – 1/3 šaukštelio;
- žalumynai – pagal skonį;
- malti juodieji pipirai – pagal skonį.
Paruošimas :
Žuvies filė permetame per mėsmalę.
Duoną užpilkite šiltu pienu ir leiskite išbrinkti.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, kol suminkštės, tada dėkite į lėkštę ir atvėsinkite.
Į maltą žuvį įpilkite šiek tiek citrinos sulčių, vieną kiaušinį, grietinę ir varškę.
Duoną išspauskite ir sumalkite blenderiu.
Į faršą įberkite duonos, pagal skonį druskos ir pipirų.
Įpilkite kapotų žolelių ir žuvies prieskonių.
Gerai išmaišykite rankomis ir sudėkite atvėsintą svogūną.
Maltą mėsą gerai išmuškite ant stalo .
Drėgnomis rankomis formuokite kotletus. Jei norite, apkepkite miltuose arba džiūvėsėliuose.
Apkepkite kotletus bekvapiame augaliniame aliejuje iš kiekvienos pusės.
Gero apetito!