Auksinė ir traški plutelė, minkšta mėsa – štai dėl ko iškepta vištiena pagal šį receptą yra tikras skanėstas. Svarbus šio gaminimo būdo privalumas – paprastumas: nereikia sūdyti ar marinuoti, o visus gaminimo darbus atlieka orkaitė ir prieskoniai.
Kaip kepti vištieną orkaitėje, kad ji būtų sultinga ir švelni
Ingridientai:
- 1 valgomasis šaukštas. rudas cukrus
- 1 1/2 šaukštelio. rūkyta paprika
- 1 šaukštelis džiovintas raudonėlis
- 1 šaukštelis druskos
- 1/2 arb. malto česnako
- 1/4 šaukštelio. maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis Čili milteliai
- 800 g vištienos krūtinėlės
- 1 valgomasis šaukštas. alyvuogių aliejus
Virimo būdas:
- Įkaitinkite orkaitę. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
- Padaužykite krūtinę. Mėsos plaktuku susmulkinkite kiekvieną vištienos krūtinėlę iki 2 cm storio storiausioje vietoje.
- Paruoškite prieskonius. Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, rūkytą papriką, džiovintą česnaką, raudonėlį, druską, maltus pipirus ir čili.
- Pagardinkite vištieną. Kepimo skardą išklokite aliuminio folija arba pergamentu. Vištienos krūtinėlę apibarstykite prieskoniais ir sudėkite į keptuvę, iš anksto pateptą alyvuogių aliejumi, kad geriau įsigertų prieskoniai.
- Kepti. Vištieną kepkite 16-18 minučių. Praėjus šiam laikui, nuimkite foliją nuo keptuvės ir kepkite apie 5 minutes iki auksinės rudos spalvos.
- Leisk man stovėti. Išėmus iš orkaitės prieš patiekiant leiskite vištienai pailsėti apie 5 minutes.
- Suteikite šiek tiek sultingumo. Kad krūtinėlė būtų dar sultingesnė, keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite joje porą skiltelių česnako ne ilgiau kaip 30 sekundžių. Įdėkite kapotų petražolių ir užpilkite česnako ir sviesto mišinį ant krūtinėlių, kad mėsa taptų skoniu.
Vadovaudamiesi šiuo paprastu receptu sukursite sultingą, kvapnų ir labai lengvai paruošiamą patiekalą, kuris pradžiugins jus ir jūsų artimuosius. Mėgaukitės aukso rudos spalvos plutele ir minkšta mėsa, kepta savo orkaitėje!