Šie gruziniško stiliaus lengvai sūdyti agurkai pasirodo labai skanūs ir aromatingi, aštrūs ir pikantiški.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- agurkai, 1 kg;
- druska, 0,75 g;
- cukrus, 1 šaukštelis;
- kmynai, pusė šaukštelio;
- česnakai, 4 gvazdikėliai;
- aitrioji paprika, 0,5 šaukštelio;
- kalendra, kekė.
Virimo procesas
Išrenkame jaunus agurkus ir supjaustome juostelėmis ir dedame į indą.
Patarimas : kad agurkai būtų kvapnūs ir skanūs, visus prieskonius susmulkinkite patys grūstuvėje. Nepamirškite pridėti daug žolelių – krapų ir petražolių, o jei nemėgstate kalendros skonio ir aromato, tuomet galite apsieiti ir be šio prieskonio.
Sudėkite visus kitus ingredientus, pirmiausia permeskite česnaką per spaudą.
Viską gerai išmaišykite, uždenkite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą parai. Periodiškai maišykite agurkus, kad jie tolygiai pasimarinuotų.
Patarimas : šie agurkai puikiai tinka virtoms naujoms bulvėms, mėsos patiekalams kepti orkaitėje, kepti keptuvėje ir, žinoma, šašlykams. Šiuos agurkus galima laikyti iki 7 dienų.