Super traškūs lengvai sūdyti agurkai! Receptą sužinojau iš seno gruzino turguje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie gruziniško stiliaus lengvai sūdyti agurkai pasirodo labai skanūs ir aromatingi, aštrūs ir pikantiški.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • agurkai, 1 kg;
  • druska, 0,75 g;
  • cukrus, 1 šaukštelis;
  • kmynai, pusė šaukštelio;
  • česnakai, 4 gvazdikėliai;
  • aitrioji paprika, 0,5 šaukštelio;
  • kalendra, kekė.

Virimo procesas

Išrenkame jaunus agurkus ir supjaustome juostelėmis ir dedame į indą.

Patarimas : kad agurkai būtų kvapnūs ir skanūs, visus prieskonius susmulkinkite patys grūstuvėje. Nepamirškite pridėti daug žolelių – krapų ir petražolių, o jei nemėgstate kalendros skonio ir aromato, tuomet galite apsieiti ir be šio prieskonio.

Sudėkite visus kitus ingredientus, pirmiausia permeskite česnaką per spaudą.

Viską gerai išmaišykite, uždenkite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą parai. Periodiškai maišykite agurkus, kad jie tolygiai pasimarinuotų.

Patarimas : šie agurkai puikiai tinka virtoms naujoms bulvėms, mėsos patiekalams kepti orkaitėje, kepti keptuvėje ir, žinoma, šašlykams. Šiuos agurkus galima laikyti iki 7 dienų.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.