Kondensuotą pieną tik XIX amžiuje išrado išradingas amerikietis Gale’as Bordenas. Netrukus saldus delikatesas buvo pradėtas gaminti dideliu mastu. Naujasis gaminys daugeliui konditerių suteikė erdvės kūrybiškumui. Iš kondensuoto pieno galima gaminti ir grietinėlę, ir sausainius.
Praėjus šimtmečiui, dauguma desertų parduotuvių klientams siūlė išbandyti įvairius kondensuoto pieno produktus. Ši naujovė greitai išplito visoje planetoje.
Verta pagaminti bent vieną pyragą su kondensuotu pienu.
Biskvito ingredientai:
kondensuotas pienas – 380 g;
kiaušiniai – 2 vnt .;
miltai – 140 g;
vanilinas – žiupsnelis;
kepimo milteliai – 8 g.
Ingredientai kremui:
sviestas – 70 g;
šokoladas – 100 g;
virtas kondensuotas pienas – 180 g.
Torto ruošimas:
Sutirštintą pieną išplakti su kiaušiniais ir vanile iki vientisos masės. Į mišinį išsijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir užminkykite biskvito tešlą.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, supilkite į ją tešlą ir paskleiskite lygiu sluoksniu.
Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių.
Iš torto išimame pergamentą ir padalijame į dvi dalis. Porą dalių padaliname į 4 plonus paplotėlius.
Atskirame inde paruoškite grietinėlę – ištirpinkite sviestą, sumaišykite su šokoladu.
Kai šokoladas ištirps svieste, supilkite virintą kondensuotą pieną. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Išmirkykite pyragus pienu, kiekvieną patepkite kremu. Tortą surenkame iš torto sluoksnių su kremu.
Torto sieneles ir viršų patepkite kremu, dėkite į šaldytuvą porai valandų.
Šį pyragą galite papuošti lydytu šokoladu ir šokolado drožlėmis.
Pasirodo saldus šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu.