Vieniems rytas prasideda puodeliu aromatingos kavos, kitiems – sodriu omletu: išplakite kelis kiaušinius su pienu ir prieskoniais iki baltų putų, supilkite į karštą keptuvę, kepkite ir skanaukite valgydami po gabalėlį. Bet mūsų prigimtis tokia, kad jei kažkas nuobodu, tai skubiai reikia ieškoti naujo recepto. Mes tai padarėme už jus. Išbandykite dracaena .
Sako, šiam baltarusiškam patiekalui jau daug metų. Tradicinis receptas reikalauja naudoti bulves, tačiau norėtume pasiūlyti variantą su sūriu. Vos per kelias minutes keptuvėje turėsite ne įprastus kiaušinius, o sodrų sūrio debesį. Norėčiau pasakyti, kad tai skanu, bet šis žodis nėra toks talpus, kad perteiktų visą malonumą.
Ingredientai
Kiaušinių baltymai 2 vnt.
Kiaušinio trynys 2 vnt.
Duona 30 g
Pienas 0,5 stiklinės.
Kietasis sūris 20 g
Sviestas 1 a.š. l.
Pasiruošimas
Naudokite pasenusią kvietinę duoną. Nupjaukite žieveles, o trupinius supjaustykite mažais gabalėliais.
Duoną užpilkite pienu. Palaukite, kol išbrinks.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Atidėkite šiek tiek sūrio užpilui, o likusią dalį sudėkite į duoną. Išmaišykite.
Trynius išplakti. Supilkite juos į indą su pieno ir sūrio mišiniu. Išmaišykite.
Išplakite baltymus. Sudėkite į mišinį prieš pat kepimą.
Keptuvę ištepkite aliejumi. Padėkite dracheną ant dugno. Pabarstykite sūriu. Patepkite aliejumi ir uždenkite dangčiu. Kai viena pusė apskrus, apverskite ją į kitą. Kepkite uždengę, kol iškeps.