Ingredientai:
● Malti sausainiai (naudoju gaidelis) – 1 puodelis
● Sviestas – 150 g
● Malti žemės riešutai – 100 g
Sūrio pyragas:
● Kreminis sūris – 1 kg
● Cukrus — 1 stiklinė
● Karamelė – 250 ml
● Vištienos kiaušiniai – 4 vnt.
● Miltai – 4 v.š. l.
● Vanilės esencija – 1 šaukštelis.
● Snickers — 200 g
Dėl karamelės:
● Citrinų sultys – 1/2 šaukštelio.
● Cukrus — 1 stiklinė
● Stipri grietinėlė (33%) – 1 stiklinė
Paruošimas:
1. Išvirkite karamelę. Supilkite stiklinę cukraus į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies, maišykite, kol cukrus visiškai ištirps, leiskite šiek tiek užvirti (bet ne daug). grietinę užvirkite, pakaitinkite 1-2 minutes, nukelkite nuo ugnies.
2. Paruoškite sūrio pyragą. Maltus sausainius sumaišykite su žemės riešutų trupiniais ir įpilkite karšto aliejaus. Sumaišykite. Supilkite masę į spyruoklinę formą ir pašaukite į orkaitę 10 minučių 170 C temperatūroje. Atvėsinkite kreminį sūrį su cukrumi, atvėsusia karamele ir esencija. Po vieną įmuškite kiaušinius. Plakite mažu greičiu iki vientisos masės. Suberkite miltus, išmaišykite. Sudėkite smulkiai supjaustytą Snickers. Išmaišykite ir supilkite kreminį įdarą ant pagrindo. Įvyniokite keptuvę į foliją, kad į ją nepatektų vanduo. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 150 C, ant gilios kepimo skardos, supilkite vandenį ant kepimo skardos taip, kad jis siektų formos kraštų vidurį. Kepkite apie valandą, kol sūrio pyragas sustings ir šiek tiek apskrus .
3. Palikite sūrio pyragą maždaug valandą pastovėti kambario temperatūroje. Eik į šaldytuvą nakčiai. Ryte išimkite iš formos peiliu palei šonus.
4. Papuoškite pasirinktinai.