Iš kiaušinio ir sūrio pagrindo pagamintas vyniotinis ir švelnus vištienos įdaras. Labai skanus ir švelnus užkandis, kurį galima greitai ir paprastai paruošti iš turimų ingredientų, o rezultatas patiks ir jums, ir jūsų svečiams.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušiniai, 4 vnt;
grietinė, 200 g;
sūris, 400 g;
raudonėlio, druskos, pipirų.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:
vištienos filė, 600 g;
šoninės, 200 g;
svogūnas, 200 g;
morkos, 300 g;
druskos, pipirų, suneli apynių, sauso česnako.
Virimo procesas
Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir įberkite druskos. Suberkite prieskonius ir viską labai gerai išmaišykite, kad kiekvienas mėsos gabalas pasidengtų prieskoniais ir druska.
Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Šoninę supjaustykite gabalėliais ir apkepkite keptuvėje.
Į šoninę suberkite svogūnus ir morkas, išmaišykite ir troškinkite, kol paruduos.
Tris sūrius ant rupios trintuvės ir sumaišyti su kiaušiniais, grietine, raudonėliu.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu, išpilkite mišinį ir išlyginkite.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Išimkite pyragą iš formos ir nuimkite popierių.
Ant sluoksnio ištepame vištienos mėsą, ant viršaus lygiu sluoksniu dedame daržovių įdarą ir susukame į tankų vyniotinį.
Suvyniokite ritinį į foliją ir įdėkite į formą.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių.
Atidarykite foliją ir atvėsinkite ritinį.
Užkandis tiesiog tobulas, puikiai subalansuotas sūrio ir mėsos skonis, aromatingos žolelės ir prieskoniai. Galima patiekti su įvairiais padažais su šviežiomis žolelėmis ir česnaku.