Apie tai sužinojau restorane. Tai pati skaniausia vištienos krūtinėlė, kurią kada nors ragavau!
Paruoštas su unikaliais prieskoniais ir padažu, jis tiesiog tirpsta burnoje. Kiekvienas kąsnelis buvo nepaprastai sultingas ir kupinas skonio.
Netgi nusprendžiau pabandyti ką nors panašaus gaminti namuose. Ši vištienos krūtinėlė puikiai tiks su daržovių garnyru ar bulvių koše. Šis patiekalas dabar tapo mano mėgstamiausiu ir nekantrauju jį patiekti savo draugams!
Ingredientai:
1 svogūnas
1 žalioji paprika
1 raudona paprika
3 dantys česnako
1 žiupsnelis petražolių
3 gabalėliai vištienos krūtinėlės (900 g)
druskos, kmynų, raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį
1 valgomasis šaukštas. l. aliejai
čederio sūris
Užpildymas:
4 bulves
čederio sūris 50 g
druskos, pipirų, džiovintų mėtų pagal skonį
Padažas:
1 valgomasis šaukštas. l. pomidorų pasta
200 ml vandens
Paruošimas:
Į maišytuvo dubenį sudėkite svogūnų gabalėlius, papriką, česnaką ir petražoles. Padarykite lygią pastą. Perkelkite į dubenį.
Vištienos krūtinėles sudėkite į tą patį maišytuvą, kad susidarytų lygi pasta. Vištieną ir pjaustytas daržoves sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
Perkelkite į dubenį ir pagardinkite druska, kmynais, kajenu ir juodaisiais pipirais. Supilkite aliejų ir išmaišykite.
Užpildymas:
Bulves nulupkite, supjaustykite gabalėliais, išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės ir sutrinkite į tyrę. Sūrį sutarkuokite, įberkite druskos, pipirų ir džiovintų mėtų.
Iš mėsos rankomis formuoju plokščius paplotėlius, į vidurį dedu bulvių įdarą ir suvynioju į rutuliukus. Tai darau naudodama maistinę plėvelę arba maišelį.
Padažas:
Sumaišykite pomidorų pastą ir vandenį. Sudėkite rutuliukus į kepimo indą ir užpilkite padažu; kepkite 220°C orkaitėje 45 minutes.
Išimkite iš orkaitės ir pabarstykite tarkuotu sūriu; kepkite 220°C orkaitėje 15 min.
Gero apetito!