Minkštas, švelnus, aromatingas, su švelnia pikantiška nata, taukai arba krūtinėlė pagal vieną iš paprasčiausių receptų su minimaliu priedų kiekiu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- krūtinėlė, 2 kg;
- sojos padažas 1,200 g.
Virimo procesas
Pasirinkite krūtinėlę, kurioje yra daug riebalų ir mėsos.
Imame didelę keptuvę, kad mėsa gerai tilptų ir kepant neištekėtų skystis.
Krūtinėlę užpilkite sojų padažu, kol apsems mėsą, užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 1 val. Periodiškai apverskite gabalėlius, kad jie gerai ir tolygiai iškeptų.
Išjunkite ugnį ir palikite marinate 10 minučių.
Išimkite iš padažo, leiskite nuvarvėti, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir atvėsinkite.
Suvyniokite į pergamentą ir padėkite į šaldytuvą, kad mėsa ir taukai sukietėtų.
Galima patiekti ir karštą, toks sodraus skonio ir sultingas užkandis dera prie įvairių garnyrų. O atvėsęs – tvarkingas ir aromatingas kirpimas šventiniam stalui ar tiesiog pusryčių sumuštiniams. Naudodami šį receptą galite gaminti įvairiausią mėsą, tik jautieną teks virti ilgiau, jei kiauliena be taukų, tada taip pat kepkite 1,5 val. Vištienos krūtinėlę galima virti apie 30 – 40 minučių.