Tai patiks visiems, be išimties. Prabangus užkandis šventiniam stalui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos kojelės su grybais – klasikinis patiekalas, žavintis sodriu skoniu ir aromatu, o taip pat mėgstamas pasirinkimas šeimos vakarienei ir šventinėms vaišėms. Šis receptas, kuriame dera švelni vištienos blauzdelių mėsa ir malonus grybų saldumas, yra maisto gaminimo harmonijos pavyzdys.

Vištienos kojelės – universalus ingredientas, kurį galima paruošti įvairiai – kepti, troškinti ar kepti. Jų mėsa yra labai sultinga ir maistinga, ypač tinkamai iškepta. Kartu su grybais, nesvarbu, ar tai būtų grybai, miško grybai, šitake ar portobello grybai, šis patiekalas įgauna papildomo skonio ir tekstūros. Gaminimo metu grybai tampa minkšti ir prisotinti prieskonių bei kitų ingredientų aromato, todėl pietūs tikrai įsimintini.

Ingredientai:

Vištienos koja - 1 vnt .;
Grybai - 70 g;
Svogūnai - 70 g;
Sūris - 20 g;
Česnakas - gvazdikėlis;
Druska - ¼ šaukštelio;
paprika - 15 g.

Vištienos kojos paruošimas:

Vištienos mėsą atskirkite nuo kaulų ir sausgyslių, filė dėkite tarp maistinių plėvelių ir lengvai pamuškite plaktuku. Toliau vištienos mėsą pabarstykite druska, pipirais ir įtrinkite česnako skiltele.

Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnus, pirmiausia kepkite svogūnus keptuvėje augaliniame aliejuje. Tada suberkite grybus ir kepkite, kol išgaruos drėgmė.

Įdarą dėkite ant mėsos, nesiekdami priešingo krašto. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo įdaro viršų. Papriką supjaustykite griežinėliais ir padėkite arčiau kraštų.

Įdarą susukame į vyniotinį ir surišame žnyplėmis. Vyniotinį dėkite ant kepimo skardos, išteptos augaliniu aliejumi, o mėsos viršų taip pat patepkite augaliniu aliejumi.

Supilkite šiek tiek vandens ant kepimo skardos ir kepkite vyniotinį 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.

Rezultatas – skanus sultingas vyniotinis, puikiai tinkantis bet kokioms atostogoms.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.