Tarkuotų bulvių kugelis su kefyru ir vištiena

Aš esu tikra, kad šiam tarkuotų bulvių kugelio su vištiena ir kefyru receptui labai tinka posakis – genialumas slypi visiška paprastume. Arba trumpai tariant, be didelių išsidirbinėjimų, bus nerealiai skanu.

Taigi, šį kartą jokių ypatingų gudrybių, o tiesiog priminimas, kaip kartais paprastai, skaniai, sočiai ir pigiai galima pavalgyti, prisiminus tradicinę lietuvišką virtuvę.

  • bulvės: 2 kilogramų
  • druska
  • tarkuoti svogūnai: 1-2
  • kefyru: ~200 mililitrų (galima pakeisti karštu pienu)
  • šoninė: kelių riekių (arba lašinukai)
  • kepta vištienos krūtinėlė: ~200 gramų (galima gaminti ir be jos)
  • tarkuotos morkos ir/ar tarkuotu moliūgu (imame šių daržovių 1/3 prie 2/3 bulvių)
  • sviestas
  • grietinė

1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Bulves nuskuskite.

    3. Tuomet sutarkuokite bulves bei svogūnus (taip pat, jeigu naudosite, įtarkuokite ir morkas/moliūgą).

    4. Tada užvirinkite pieną ir užpilkite jį ant bulvių tarkės – kitaip sakant, jas nuplikykite. Berkite kelis žiupsnelius druskos.

    5. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite kubeliais supjaustytą šoninę bei susikaupusį riebalą supilkite į bulvių tarkį.

    6. Jeigu naudosite, dabar pats laikas sudėti gabaliukais supjaustytą pakepintą vištieną.

    7. Kepkite maždaug 60-90 minučių (priklausomai nuo kugelio storio ir turimos orkaitės) arba kol kugelis atrodys iškepęs.

    8. Padažas: Paprasčiausiai pašildykite sviestą su grietine ir patiekite prie iškepusio kugelio. Šis padažas tikrai čia labai tinka.

    9. Pastebėjimas: Kitos namų šeimininkės kartais deda vieną kitą šaukštą grietinės į bulvių tarkę, o vietoje pieno pila kefyrą. Čia tiesiog galite atsidaryti savo šaldytuvą ir bus aišku – ar išnaudosite dar kokias gudrybes, ar remsitės paprasčiausiu receptu.

    10. Patarimas: Sutarkuotų bulvių visai nereikia nusunkti, o kiaušiniai čia nėra reikalingi arba bent jau nebūtini – nebent mėgstate į bulvių plokštainį panašesnį kugelį.