Iš šios tešlos pagaminti pyragėliai ilgai išlieka minkšti ir švelnūs, nepaisant to, kad tai vienas greičiausių receptų.
Jis gaminamas su mielėmis. Pakanka, kad tešla pastovėtų pažodžiui 5-10 minučių ir iškart galima gaminti pyragėlius ir juos kepti, daugelis gali tuo abejoti, bet tai tiesa.
Greitos tešlos receptas švelniems keptiems pyragams
Ingredientai tešlos pagrindui:
4 šaukštai miltų;
3 šaukštai rafinuoto aliejaus;
1 šaukštas cukraus;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
250 ml verdančio vandens.
Kremo pagrindo gaminimas. Giliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Supilkite aliejų, užpilkite verdančiu vandeniu ir greitai išmaišykite, atsargiai atskieskite miltus ir ištrinkite visus gumuliukus. Palikite, kol mišinys šiek tiek atvės ir taps šiek tiek šiltas.
Ruošiame tešlą ir jai veisiame:
pakelis mielių – 10-11 g;
250 ml šiek tiek šilto vandens arba pieno.
Mieles išmaišykite šiltame vandenyje (piene), kol jos visiškai ištirps ir palikite pastovėti 10 minučių, kad mielės pradėtų kibirkščiuoti, o paviršiuje susidarytų putos.
Į tešlą suberti šiltus verdančiu vandeniu atskiestus miltus ir gerai išmaišyti.
Per sietelį supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Jums reikės:
4 stiklinės, kurių tūris 250 ml, be stiklelio.
Tešla lips prie rankų, kad būtų lengviau maišyti, rekomenduoju rankas patepti saulėgrąžų aliejumi. Gerai išmaišykite, iš tešlos susidarys minkštas rutuliukas. Lengvai patepkite aliejumi ir palikite penkioms minutėms.
Dabar galite iš karto pradėti gaminti pyragus. Įdaras pagal jūsų skonį. Iš visos tešlos iš karto formuokite pyragėlius, dėkite juos ant stalo ir kepkite keptuvėje su aliejumi. Kepkite uždengę iš pradžių vieną pusę iki auksinės rudos spalvos, tada kitą.
Kepant pyragėliai greitai įgauna tūrį ir plečiasi, tampa erdvūs.