Tik mano vyras taip skaniai kepa šonkauliukus – sultingus kaip iš grilio per 30 minučių!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

šonkauliai – 800 gr
druska – 10 g
pipirai – 5 g
čiobreliai – 15 g
sviestas – 20 ml
svogūnas – 400 gr
rūkyta paprika ir Provanso žolelės – po 10 g

Paruošimas:

Šonkauliukus supjaustykite porcijomis ir kepkite karštoje keptuvėje, kol atsiras šviesiai auksinės rudos spalvos plutelė . Druskos, pipirų, įdėkite čiobrelio šakelę. Kol kas nuveskime juos į šalį.

Į tą pačią keptuvę sudėkite plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Įpilkite paprikos, druskos ir Provanso žolelių. Išmaišykite, užpilkite šiek tiek alaus ir ant viršaus uždėkite šonkauliukus. Ant viršaus įpilkite daugiau alaus, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol baigs, apie 35 minutes.

Patiekite su bulvių koše.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.