Šis greitas ir lengvas kepinių receptas jus tikrai nustebins. Vos per kelias minutes galite iškepti švelnius ir burnoje tirpstančius kepinius, kurie puikiai tiks prie kavos ar arbatos!
Ingredientai:
4 kiaušiniai
100 g cukraus
Žiupsnelis druskos
3 valg. šaukštai augalinio aliejaus
100 g miltų
50 g krakmolo
8 g kepimo miltelių
Abrikosų uogienės (pagal skonį)
Kokoso drožlės (pagal skonį)
Paruošimo būdas:
Plakite kiaušinius su cukrumi:
Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Plakite mišinį, kol jis taps purus ir šviesiai gelsvas.
Įpilkite aliejaus:
Supilkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir toliau plakite, kad viskas gerai susimaišytų.
Sumaišykite sausus ingredientus:
Atskirkite dubenį, į kurį persijokite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Po truputį įmaišykite šiuos sausus ingredientus į kiaušinių mišinį, atsargiai maišydami, kad tešla išliktų lengva.
Paruoškite kepimo formą:
Ištepkite kepimo formą sviestu arba aliejumi, kad kepiniai nepriliptų.
Kepkite:
Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę. Kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių arba kol viršus taps auksinės spalvos.
Papuoškite:
Kai kepinys iškeps, leiskite jam truputį atvėsti. Tada viršų aptepkite abrikosų uogiene ir pabarstykite kokoso drožlėmis.
Skanaus!