Ingredientai:
prinokę pomidorai – 3 kg
svogūnas – 1 didelė galva
česnakai – 1 galva
(iš viso gauname 1,7 litro tirštos pomidorų masės)
Papildomai:
(❗skaičiuojama 1,7 litro grynų sulčių):
druska – 1 šaukštelis.
cukrus – 3 šaukštai.
garstyčių milteliai – 1 šaukštelis.
pipirų mišinys – 0,5 šaukštelio.
lauro lapas – 1 vnt.
actas 70% – 1/4 šaukštelio.
Išeiga: 1,5 litro
Paruošimas:
Pomidorus, svogūnus ir česnakus permetame per mėsmalę į keptuvę. Padėkite ant viryklės, užvirkite ir virkite 10 minučių, šiame etape skystis pradeda skirtis. Nuspaudžiame sietelį ir kaušeliu pašaliname skystį, tai gerokai sutrumpina kepimo laiką.
Tada visą masę sutriname trintuvu ir pertriname per sietelį į puodą.
Įpilkite lauro lapų, garstyčių, druskos, pipirų mišinio ir cukraus .
Užvirinkite ir virkite dar 10 minučių, o tada kečupą supilkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius.
Gero apetito!