Tobula šarlotė su obuoliais: tirpsta burnoje. Paprastas ir skanus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš visų išbandytų šarločių receptų jau seniai apsisprendžiau ties šiuo variantu, kuris pasirodo puresnis ir švelnesnis nei visi kiti, o paruošiamas paprastai ir greitai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • dideli obuoliai, 3 vnt;
  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • cukrus, 200 g;
  • vanilinas;
  • žiupsnelis druskos;
  • miltai, 160 g;
  • kepimo miltelių, 0,5 arb.

Virimo procesas

Kiaušinius pradėkite plakti mikseriu ir druska iki purumo.

Po truputį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir plakite iki tirštos ir šviesios masės. Nebūtina plakti tiesiai iki standžių smailių, bet masė turi būti tiršta.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į pagrindą. Švelniai išmaišykite mentele iš apačios į viršų, kad nesugadintumėte plaktų kiaušinių su cukrumi orumo.

Obuolius supjaustykite gabalėliais arba griežinėliais.

Paėmiau 24 cm skersmens formą, kad šarlotė išeitų didelė ir aukšta.

Ištepkite sviestu, pabarstykite miltais arba tiesiog išklokite pergamentu.

Išklokite obuolių sluoksnį, išlyginkite ir užpildykite tešla.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 min., bet pasižiūrėkite į savo orkaitę ir 20 minučių nuo kepimo pradžios patikrinkite pasirengimą iešmu.

Formą apverskite ant lėkštės, išdėliokite šarlotę ir atvėsinkite. Jei norite, pabarstykite cinamono milteliais.

Kvepianti, su gintaro, obuolio sluoksniu, šarlotė – puiki dienos pradžia patiekti pusryčiams prie arbatos ar kavos, o vaikams – su kakava ar pienu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.