Įdaryti Gombovcy – tai vengriškas patiekalas, susidedantis iš įdarytų tešlos kukulių. Jie gali būti saldūs arba sūrūs ir patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos ar daržovių.
Skirtinguose receptuose naudojami skirtingi įdarai: varškės, vaisių, aguonų, riešutų ir kt.
Šis patiekalas turi didelę maistinę vertę, nes jame yra angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų ir mineralų.
Gombovets gali būti skanus ir sveikas dietos priedas.
Ingredientai:
Sausas varškės sūris – 500 g;
Cukrus – 2 šaukštai;
Druska – žiupsnelis;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Miltai – 2 šaukštai;
Manų kruopos – 2 šaukštai;
Sviestas – 40 g.
Paruošimas:
Sumaišykite didelius varškės gabalėlius, įpilkite druskos, cukraus ir kiaušinio, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir manų kruopas, užminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą.
Tešlą paliekame brinkti 10 minučių, o gombovičiams puode užkaitiname vandenį. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis, kiekvieną surinkite į atskirą „statinę”.
Kiekvieną „statinę” susukite į dešrą ir kiekvieną išilgai padalinkite į dvi dalis. Kiekviena dalis turi būti šiek tiek išlyginta, o uogos turi būti nedideliu atstumu į tešlą.
Tada padalykite dešreles į mažas dalis, neliesdami uogų. Apvyniokite uogas kiekvienoje porcijoje.
Sudėkite gautus rutuliukus į verdantį vandenį.
Išvirus rutuliukai iškils į vandens paviršių, tokiu atveju juos reikia virti dar porą minučių.
Po virimo Gombovtsy rekomenduojama užpilti lydytu sviestu. Taip gaunamas skanus vengriškas desertas.