Tokio skanaus pyrago dar nebuvau valgiusi. Paprastas ir skanus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių randa daug pasiteisinimų, kodėl negamina savo pyragų. Vieni mano, kad pyragai yra pirmykštis konditerijos amatas, o meistrų pranokti neįmanoma, kiti mano, kad tortų gaminimas yra sunkus ir brangus.

Tačiau internete yra daug paprastų ir skanių pyragų receptų. Konditeriai pyragus specialiai pritaiko gaminimui namuose, kad visi galėtų mokytis.

Mes jums pasakysime vieno iš ne itin sudėtingų riešutų pyragų receptą.

Biskvito ingredientai:

kiaušiniai - 6 vnt .;
kapotų lazdyno riešutų - 100 g;
druska - žiupsnelis;
kepimo milteliai - šaukštelis;
cukrus - 80 g;
miltai - 60 g.

Ingredientai kremui:

kiaušiniai - 4 vnt.;
cukraus pudra - 50 g;
cukrus - 100 g;
grietinėlė 33% - 300 ml;
druska - žiupsnelis;
vanilinis cukrus - 10 g;
kukurūzų krakmolas - 120 g;
lazdyno riešutai - 100 g;
pienas - litras;
kakava - 2 šaukštai. l.;
sviestas - 180 g;
šokoladas - 100 g.

Riešutų pyrago paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską ir plakite mikseriu iki vientisos masės. Į kiaušinių masę suberkite cukrų ir išplakite iki purios masės. Į šį mišinį suberkite susmulkintus lazdyno riešutus, miltus ir kepimo miltelius ir išplakite.

Gautą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Biskvitą siunčiame kepti 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.

Šiuo metu reikia pasigaminti grietinėlę – puode sumaišyti cukrų su kiaušiniais ir druska. Į mišinį supilkite krakmolą, palaipsniui supilkite visą pieną, išmaišykite. Virkite mišinį ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Tada į karštą mišinį įpilkite sviesto ir palaukite, kol jis visiškai ištirps karštame mišinyje.

Visus ingredientus gerai išmaišykite puode, nukelkite nuo ugnies ir padalinkite mišinį į dvi dalis. Į vieną grietinėlės dalį sudėkite šokoladą, suberkite kakavą ir iš anksto paskrudintus susmulkintus lazdyno riešutus. Sumaišykite visus kremo ingredientus, kad gautumėte šokoladinę masę.

Į antrą grietinėlės dalį reikia dėti tik vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atvėsusį biskvitą padalinkite į du sluoksnius, apatinį patepkite šokoladiniu kremu. Kremo sluoksnį uždenkite antruoju torto sluoksniu.

Paviršių sutepkite pieno kremu.

Į grietinėlę supilkite cukraus pudrą ir plakite iki standžių putų. Kol plakama grietinėlė, pyragas turi būti šaldytuve.

Tortą papuoškite gautu kremu. Desertą padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.

Graikinių riešutų pyragui papuošti galite naudoti šokolado drožles. Dera su baltojo arba pieniško šokolado kremu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.