Tortas „Žiemos vyšnia”. Tikra kulinarinė pasaka: paprastas receptas su kefyru

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kefyro pyragas „Žiemos vyšnia“ yra ne tik skanus skanėstas, bet ir namų jaukumo bei šilumos simbolis. Jam patinka skonis ir aromatas, kuriame sėkmingai dera tešlos lengvumas ir sodrus vyšnių rūgštumas. Šio pyrago gaminimo procesas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl jis yra prieinamas kiekvienam, kuris nori pamaloninti save ir savo artimuosius.

Pagrindinis šio deserto ingredientas – kefyras, kuris tešlai suteikia neįtikėtino poringumo ir švelnumo.

Vyšnios, savo ruožtu, suteikia ryškios spalvos ir rafinuoto skonio, sukurdamos tobulą saldaus ir rūgštaus balansą.

„Žiemos vyšnia“ puikiai tiks bet kuriai šventei ar šeimos šventei, taip pat puikiai tiks prie arbatos šaltais žiemos vakarais.

Biskvito ingredientai:

Kiaušiniai – 3 vnt.;
Cukrus – 120 g;
Druska – žiupsnelis;
Kefyras – 300 ml;
Miltai – 300 g;
Sviestas – 70 g;
Kepimo soda – 1 šaukštelis;
Actas – 1 valgomasis šaukštas.
Ingredientai kremui:

Grietinė – 500 g;
kondensuotas pienas – 200 g;
Vyšnia – 200 g.
Torto „Žiemos vyšnia“ paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite. Į mišinį įsijokite miltus, minkykite tešlą taip, lyg tai būtų blynai.

Ištirpinkite sviestą ir supilkite į tirštą tešlą, išmaišykite. Į tešlą supilkite soda, įpilkite acto, išmaišykite.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir supilkite ant jos tešlą, paskleiskite ją ant paviršiaus. Biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Kremui grietinę sumaišyti su kondensuotu pienu ir išplakti iki tirštumo. Jei kremas netirštėja, galima įdėti tirštiklio. 

Biskvitą padalinkite į mažus 3×3 cm kubelius. Dalį kubelių sudėkite į grietinėlę, išmaišykite ir sudėkite į konditerinį žiedą.

Kiekvieną kremo kubelių sluoksnį pabarstykite vyšniomis. Nepamirškite išmesti vyšnių kauliukų.

Taip pat skaitykite:  Skanūs ir sveiki pusryčiai per 3 minutes. Greitai tepamas ant duonos

Likusius kubelius dedame į likusį kremą, sluoksnius baigiame išdėlioti kremo kubeliais, o viršų pabarstome vyšniomis.

Tortą palikite šaldytuve 2-3 valandoms.

Sustingus nuo torto nuimkite konditerinį žiedą ir, jei norite, papuoškite šokolado pasta arba smulkintu šokoladu. Rezultatas – skanus ir paprastas „Žiemos vyšnių” pyragas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.