Traškus, gaivus ir skanus. Paprastos salotos, kurių dar niekada nebandėte

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kopūstai yra populiarūs Kinijoje ir Japonijoje, ši daržovė valgoma kepta, kepta, kepiniuose ir net su saldumynais. Galbūt meilė kopūstams yra azijiečių amžinos jaunystės šaltinis.

Šioje daržovėje yra daug naudingų komponentų, dėl kurių oda tampa stangri ir lygi. Kopūstai taip pat gali pašalinti iš organizmo toksines medžiagas. Tai paaiškina, kad kopūstų mėgėjų odoje nėra spuogų ir nedidelių bėrimų.

Tačiau azijiečių mentalitetas skiriasi nuo mūsų. Šaltame klimate negalima valgyti tik kopūstų. Jis nėra sotus ir nekaloringas.

Paprastos salotos padės kopūstus įtraukti į savo mitybą.

Esame pasiruošę jums pateikti vieną iš paprastų kopūstų salotų receptų.

Ingredientai kopūstų salotoms:

kopūstai - ⅕ vnt.;
konservuotas tunas - 200 g;
morkos - vnt.;
petražolės - krūva;
svogūnai - vnt.

Užpilo ingredientai:

jogurtas - 150 g;
alyvuogių aliejus - 30 ml;
garstyčios - šaukštelis;
druska - šaukštelis;
citrinos sultys - šaukštai. l.

Kopūstų salotų ruošimas:

Kopūstus reikia susmulkinti, o morkas – stambiomis trintuvės pjaustyklėmis. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, viename inde sumaišome su kopūstais ir morkomis.

Smulkiai supjaustykite petražoles, lengvai paminkykite tuną, kol jis taps pasta. Į susmulkintas daržoves suberkite petražoles ir tuną.

Padažui jogurtą sumaišykite su garstyčiomis, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir druska iki vientisos masės. Gautu padažu pagardiname salotas ir gerai išmaišome

Šiame recepte esantį tuną galite pakeisti kitos rūšies žuvies konservais, pavyzdžiui, rožine lašiša. Tai sodrios ir sveikos salotos kiekvienai dienai.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.