Tortas papirusas – tai skanus konditerijos gaminys, kuris savo sluoksniais ir sodriais skoniais užkariauja gurmanų širdis. Jo pavadinimas kilęs iš senovinių rankraščių ir ritinių dėl panašios torto sluoksnių tekstūros.
Šio pyrago pagrindas – ploni sluoksniai, kepami atskirai ir mirkomi įvairiuose kremuose bei įdaruose, kuriuos derinant susidaro nepakartojama skonių harmonija.
Paprastai papiruso pyrago recepte naudojama subtili grietinėlė, grietinė arba varškė. Jie papildomi uogų ar vaisių priedais, riešutais, kartais net šokoladu. Kiekvienas sluoksnis turi savo skonį, todėl kiekvienas gabalas gali pasiūlyti unikalų skonį ir tekstūrą.
Ingredientai plutai:
sviestas 82% – 200 g;
grietinė – 60 g;
kiaušinių tryniai – 2 vnt .;
druska – žiupsnelis;
vanilinis cukrus – 10 g;
miltai – 280 g;
konjakas – 10 g.
Ingredientai kremui:
kondensuotas pienas – 250 g;
kiaušinių tryniai – 2 vnt .;
sviestas 82% – 200 g;
konjakas – 20 g;
vanilinis cukrus – 10 g.
Papiruso pyrago paruošimas:
Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir druska, į birius ingredientus supilkite ištirpintą sviestą ir konjaką, išmuškite kiaušinius. Į mišinį įpilkite grietinės ir minkykite elastingą ir minkštą tešlą.
Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Šiuo metu vandens vonelėje pašildykite kondensuotą pieną su kiaušinių tryniais.
Šaltą tešlą padalinkite į mažus gabalėlius ant pergamento. Plonu sluoksniu iškočiojame gabaliukus, kuriuos dedame ant kepimo skardos. Iš viso reikia padaryti 2 sluoksnius.
Sluoksnius kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10-12 minučių. Sviestą išplakite iki baltumo, supilkite kondensuotą pieną su tryniais ir konjaku, suberkite vanilinį cukrų.
Visus ingredientus plakite mikseriu iki purios kreminės masės. Kiekvieną pyragą padaliname į dvi dalis, sutepame kremu ir surenkame tortą.
Tortą palikite šaldytuve 2-3 valandoms, geriausia per naktį.
Po mirkymo pyragas tampa švelnus ir sultingas. Galite papuošti sausainiais ir cukraus pudra.