Už centus. Skaniausių cukinijų receptas: gaminu visą rudenį

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų troškinys yra maistingas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvai vakarienei. Jame dera subtilus troškinio skonis su naudingomis cukinijų savybėmis, kuriose gausu vitaminų ir mineralų.

Norint gauti troškinį, cukiniją reikia sumaišyti su kiaušiniais, miltais ir grietine. Rezultatas – sultingas troškinys, kurį galima patiekti su žolelėmis ir šviežiomis daržovėmis.

Šis paprastai ir greitai paruošiamas patiekalas tiks tiek kasdieniniam meniu, tiek ypatingoms progoms.

Paruoškime norimą troškintuvą su cukinijomis.
Ingredientai:

Cukinijos – 250 g;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Kietasis sūris – 60 g;
Grietinė – 100 g;
Kvietiniai miltai – 50 g;
Kepimo milteliai – 1/3 šaukštelio;
Druska – ⅓ šaukštelis.
Ingredientai padažui:

Grietinė – 100 g;
Krapai – krūva;
Druska – žiupsnelis.
Cukinijų troškinio paruošimas:

Cukiniją sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite skystį. Jei cukinija yra sena, pirmiausia turite pašalinti nuo jos odą.

Sūrį sutarkuokite į atskirą indą. Į cukinijas įmušti kiaušinius, suberti sūrį, miltus ir kepimo miltelius, supilti grietinę. Užminkykite tirštą tešlą, kurią perkeliame į keptuvę.

Iš anksto sutepkite keptuvę augaliniu aliejumi ir ant paviršiaus padėkite pergamento lakštą. Indą kepkite ant silpnos ugnies, uždengę.

Susikaupus kondensatui, svarbu nuvalyti dangtį.

Po 15 minučių, kai troškintuvo šonai taps matiniai, galite jį apversti aukštyn kojomis.

Kepkite patiekalą po dangčiu dar 5-7 minutes, o tada patiekite. Padažui į grietinę susmulkinkite krapus ir įberkite druskos.

Taip pat pagal skonį į padažą galite įdėti česnako ir juodųjų pipirų. Taip bus puikus troškinys su cukinijų ir grietinės padažu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.