Vaikai juos tiesiog dievina. Paimkite 1 kiaušinį, 2 obuolius ir šiek tiek kefyro: obuolių sraiges į keptuvę

Sraigės formos kepiniai yra labai paplitusi bandelių rūšis Europoje. Jie ruošiami Vokietijoje, Italijoje ir Prancūzijoje. Kas yra šio bandymo susitarimo akcentas?

Tikriausiai dėl sluoksnių išdėliojimo stovinčiame ritinyje išsaugomas įdaro aromatas ir skonis. Pavyzdžiui, sraigės dažnai verdamos su cinamonu. Keista, bet sraigėse cinamonas jaučiamas ryškiau nei kituose kepiniuose.

Deja, tikslios informacijos apie tai, kas išrado sraigės formos kepinius, nėra. Sraigės formos kepimas galėjo atsirasti kaip būdas sunaudoti tešlos likučius arba papuošti kepinius. Tačiau tai tik prielaidos, o tikslių duomenų apie šio kepinio istoriją nėra.

Keptuvėje iškepame sraiges su obuoliu.

Ingredientai:

Kefyras – 150 ml;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukrus – 3 šaukštai;
Druska – ½ šaukštelio;
Miltai – 330 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Obuolys – 2 vnt.
Sraigių kepimas su obuoliu:

Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, plakite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į kiaušinių masę supilkite kefyrą ir išmaišykite.

Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 15 minučių.

Obuolius nulupkite, išskobkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Ant miltais pabarstyto stalo užminkykite tešlą ir iškočiokite ją plonu sluoksniu.

Ant sluoksnio užpilkite obuolių skilteles ir tolygiai paskirstykite per visą paviršių. Tešlą susukti į vyniotinį, kurio viduje yra įdaru.

Ilgą vyniotinį padaliname į daug mažų porcijų. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite sraiges iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Keptuvėje gausite paprastas sraiges, kurias gali iškepti bet kas. Iškepus galima sraiges apibarstyti cukraus pudra.